Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

SCOALA MAMEI – CURS GRATUIT

Pentru viitoare MĂMICI și viitori TĂTICI

CURS GRATUIT „ȘCOALA MAMEI”

Deschiderea are loc în data de 19 aprilie 2019 ora 15 în Clubul Spitalului Județean Neamț

Vă așteptăm cu drag!

Pliant consiliere PRE si POST NATALĂ

Spitalul, dincolo de notiunea stricta, conform careia este locul unde pacientii sunt primiti si tratati de personalul calificat, reprezinta si locul unde oamenii sunt instruiti si supravegheati pentru a deprinde si mijloace de  mentinere a sanatatii, de orice natura.

Traim intr-o societatea dinamica, iar noi oamenii trebuie sa ne adaptam continu si avem nevoie de  informatii corecte, necesare mentinerii sanatatii.  Astfel  “ SCOALA MAMEI “ doreste sa ajute comunitatea prin  invatarea viitorilor parinti  sa se perfectioneze in utilizarea  mijloacelor necesare mentinerii unei sarcini sanatoase, a unui copil sanatos si implicit a unei  familii fericite.

Omul, pe totparcursul vietii sale trebuie sa se adapteze continuu la schimbarile de mediu, care modifica masurile necesare mentinerii sanatatii. Astfel, ne dorim sa ajutam comunitatea si sa invatam membrii acesteia sa se perfectioneze in utilizarea tuturor mijloacelor necesare mentinerii acesteia. Emotiile pot constientiza omul asupra responsabilitatii ce o are fata de propria sanatate dar si fata de a celuilalt si sa il motiveze sa invete. Dorinta si interesul persoanei de a fi autonoma o determina sa invete, sa deprinda aptitudini noi, sa acumuleze cunostinte astfel incat sa-si modifice comportomentul fata de sanatatea proprie si a celor din familie.

Plecand de la aceste premise, Spitalul Judetean de Urgenta P. Neamt demareaza o campanie ce are ca scop educatia pentru sanatatea gravidei.

Dorim sa contribuim activ la acumularea de cunostinte, aptitudini si deprinderi noi de catre membrii comunitatii, prin programul “SCOALA  MAMEI “.

Grupul tinta este reprezentat de viitorii parinti, cei care vor trebui sa cunoasca adevaratele valente ale cuvintului COPIL, iar ghizii care-I  vor conduce in aceasta calatorie sunt specialistii din cadrul institutiei spitalicesti: psiholog MANUELA LINU  si asistent medical MANUELA ACIUBOTARITEI .

Punctul de plecare  in aceasta lume a cunoasterii  relatiei parinte – copil  va avea loc la data de 19.04.2019, orele 15.00  –  Clubul S.J.U. P.Neamt.

Cursurile sunt gratuite  si se vor desfasura lunar.

Cei dornici sa cunoasca tainele relationarii cu viitorul membru al familiei pot apela la nr. de telefon: 0744982332 (psiholog  MANUELA LINU)  sau 0754800675  (asistent  MANUELA  ACIUBOTARITEI), ocazie cu care vor putea afla detalii cu privire la temele abordate, despre sanatatea sarcinii, intilnirea cu bebelusul, alaptarea, ingrijirea nou-nascutului sau alte teme specifice sarcinii, nasterii si copilului mic, la solicitarea cursantilor.

Cunostintele dobindite, aptitudinile  si atitudinea celor care urmeaza cursul initiat de Spitalul Judetean de Urgenta P.Neamt , vor fi recunoscute si rasplatite prin eliberarea certificatului de puericultura in baza caruia vor beneficia de 10 zile lucratoare suplimentare concediului pentru nasterea copilului si inevitabil distinctia “Parinti de nota 10“.

Sari la conținut